Blomkålsgryta
Ingredienser
1
blomkål
1
lök
1 msk
rypsolja
2 krm
curry
2 krm
chilipulver
1 dl
vatten
2 dl
kokosmjölk
1 msk
jordnötssmör
½ tsk
salt
Redning
2 msk
vatten
1 msk
majsstärkelse
Så gör du
- Skölj blomkålen och skär den i buketter. Skiva även stammen. Finhacka löken.
- Hetta upp olja, curry och chilipulver i en gryta, vid kastrull eller traktörpanna. Tillsätt blomkålen och stek på hög värme i cirka 5 minuter så att blomkålen får färg, rör om ibland.
- Sänk värmen och tillsätt löken, fräs en stund så att löken blir mjuk.
- Tillsätt vatten, kokosmjölk, jordnötssmör och salt. Låt grytan koka på svag värme under lock tills blomkålen känns mjuk, cirka 10 minuter.
- Blanda redningen och häll ner den i grytan under omrörning. Smaka av. Servera exempelvis med kokta spelt- eller korngryn eller med indiskt bröd och sallad.