Bönbiffar med het salsa
Ingredienser
4 portioner
4 dl
kokta kidneybönor (cirka 1 ½ dl okokta)
½
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
ägg
2 msk
potatismjöl
2 msk
sesamfrö
½–1 tsk
salt
1 krm
peppar
1–2 msk
olja
Salsa
½
gul lök
1
röd spansk peppar
1 msk
olja
1 burk (400 g)
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 msk
rårörssocker
1 msk
vinäger
½ tsk
salt
Salsa
- Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök och chili i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, -puré, rårörssocker, vinäger och salt.
- Låt puttra cirka 15 minuter utan lock. Låt kallna.
Bönbiffar
- Mixa bönorna med skalad lök och vitlök i en matberedare. Tillsätt ägg, potatismjöl och sesamfrön och blanda till en smet. Smaka av med salt och peppar.
- Forma färsen till åtta runda biffar.
- Stek biffarna i oljan i en stekpanna cirka 3 minuter per sida.
- Servera de nystekta bönbiffarna med salsan, bröd och en sallad.