Bönburgare med aioli och BBQ-sås
Ingredienser
5 burgare
5 st
hamburgarbröd (se tips nedan)
bönbiffar
aioli
BBQ-sås
stekt lök
sallad
1-2
tomater
10 skivor
ost
Bönbiffar
5 dl
kokta bönor
1
gul lök
1
ägg
1 dl
havreflingor
(1 dl
frön/nötter)
1 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
sojasås
Aioli
1
äggula
1
vitlöksklyfta
1 tsk
senap
1/2 tsk
vinäger
1/2 tsk
salt
1/2 krm
cayennepeppar
1 dl
mild rybsolja
BBQ-sås
2 dl
ketchup
2 krm
rökt paprikapulver
2 krm
salt
(1 krm
srirachasås/chiliflakes)
Stekt lök
2
gula lökar
en skvätt
olja
(1 tsk
socker)
Bönbiffar
- Skala och finhacka löken.
- Mixa bönorna och löken i matberedare eller med stavmixer.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en massa. Låt svälla en stund.
- Värm olja i en stekpanna. Forma massan till fem biffar och stek på medelvärme på båda sidorna, så att biffarna får en fin färg.
Aioli
- Blanda äggula, pressad vitlök, senap, vinäger och kryddor i en skål. Vispa ner oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle till en tjock majonnäs. Det går också bra att använda en elvisp.
Enkel BBQ-sås
- Blanda alla ingredienser.
Stekt lök
- Skala och skiva löken.
- Värm olja i en stekpanna och stek löken tills den får fin färg. Strö på lite socker under stekningen om du vill ha lite mer sötma.