Bondbönsbolognese
Ingredienser
1 dl
kross på bondböna
4 dl
vatten
1
lök
2
vitlöksklyftor
1
morot
1 bit
palsternacka
1 bit
rotselleri
500 g
tomatkross
2 msk
olja
1 tsk
farinsocker
1 tsk
balsamvinäger
2 tsk
basilika
1 tsk
oregano
Så gör du
- Koka upp 4 dl vatten och blötlägg bondbönekrosset i vattnet i 20 minuter. Sila bort vattnet om det inte sugits upp av bondbönekrosset.
- Skala rotfrukter och lök. Finhacka lök och tärna rotsakerna fint eller riv grovt på rivjärn.
- Fräs rotsaker och lök i olja. Tillsätt bondbönekrosset, tomatkross och kryddor.
- Låt puttra i 20 minuter. Servera till pasta.
![Bondbönsbolognese](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A3891web_190412_191738.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A3891web_190412_191738.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A3891web_190412_191738.jpg 576w)