Bönsallad med sting
Ingredienser
10 portioner, passar på buffébordet
3 dl
stora vita bönor
3 dl
svarta bönor
1 dl
gröna linser
4–5
tomater
1
isbergssalladshuvud
Basilikadressing
½ kruka
färsk basilika
½ dl
mörk balsamvinäger
1 dl
olivolja
Färsk pressad vitlök efter smak
Flingsalt, nymalen svartpeppar
Så gör du
- Lägg bönorna i var sin skål och slå på kallt vatten. Låt stå i 8 timmar.
- Koka de stora vita bönorna cirka 1 timme. De svarta i cirka 40 minuter. Linserna cirka 20 minuter. Slå av vattnet och spola snabbt av under kallt rinnande vatten.
- Blanda dressingen och slö över bönorna. Låt stå och dra – gärna till följande dag.
- Klyfta tomaterna och strimla salladen grovt. Gör en salladsbädd på ett stort fat och slå över av bönsalladen.