Braxen i ugn
Ingredienser
1 stor
braxenfilé
ca 400 g
passerad tomat
½-1 dl
olivolja
½ dl
torrt vitvin
ca 1 kruka
färsk basilika
salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Täck bottnen av en ugnsform med olivolja. Täck sedan med ett cirka ½ cm tjockt lager passerad tomat och ställ i ugnen.
- När såsen börjar koka upp är det dags för nästa steg: ta ut formen ur ugnen, riv över hälften av basilikan och salta såsen. Lägg braxenfilén ovanpå såsen, ringla över det vita vinet, salta fisken och låt stå ytterligare 10–15 minuter i ugnen.
- Strö över resten av basilikan och ringla över lite olivolja.
![Braxen i ugn](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0372.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0372.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0372.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0372.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0372.jpg 1152w)