Braxencheesecake
Över 60 min
Ingredienser
100 g
malaxlimpa eller annan mörk sötsur limpa
50 g
smör
3
gelatinblad
300 g
varmrökt braxen
1 kruka
gräslök
1 knippe
dill
1
vitlöksklyfta, pressad
500 g
kvarg
2 dl
crème fraiche
svartpeppar
Garnering
norsrom/gäddrom
dill
citron i klyftor
Så gör du:
- Smält smöret. Finfördela brödet genom att hacka eller köra i i en matberedare. Blanda smör och bröd och tryck ut det i en form med löstagbar kant.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Plocka köttet från den rökta braxen. Finhacka gräslöken och dillen.
- Blanda kvargen med crème fraichen. Rör i braxen, gräslök, dill och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör hastigt ner gelatinet i fiskröran.
- Fördela röran jämnt över bottnen och jämna till ytan. Ställ in i kylen.
- Lossa kanten från formen och klicka rommen på cheesecaken. Garnera med rom, dill och citronklyftor.