Braxencheesecake
Över 60 min
Ingredienser
100 g
Malaxlimpa eller annan mörk sötsur limpa
50 g
smör
3
gelatinblad
300 g
varmrökt braxen
1 kruka
gräslök
1
knippe dill
500 g
kvarg
2 dl
crème fraîche
1
vitlöksklyfta, pressad
svartpeppar, salt
citronklyftor
norsrom eller gäddrom
Gör så här
- Smält smöret. Finfördela brödet genom att hacka eller köra i en matberedare. Blanda smör och bröd och tryck ut det i en form med löstagbar kant.
- Plocka köttet från den rökta braxen. Finhacka gräslöken och dillen, spara lite till dekoration.
- Blanda kvargen med crème fraîche. Rör ner braxen, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran jämnt över bottnen och jämna till ytan. Ställ in i kylen 3–4 timmar före servering.
- Lossa kanten från formen och klicka rom på cheesecaken. Garnera med dill och citronklyftor.