Braxenröra
Ingredienser
Gravad fisk:
1 kg
fiskfilé
3 msk
salt (gärna grovt havssalt, använd INTE mineralsalt)
2 tsk
socker
Braxenröra:
ca 200 g
gravad braxen (eller annan smarthfisk)
1
rödlök
300 g
crème fraiche
saften av en citron
ett knippe
dill
ett knippe
gräslök
Gravad fisk:
- Frys in rovfiskar minst en dag före gravning
- Strö över salt och socker. Avsluta med syra från citronen (syran mjukar upp benen).
- Låt stå minst ½ dygn i kyl eller frys. Ju kallare kyl/frys, desto längre tid tar gravningen.
Braxenröra:
- Skär ut tunna skivor av braxen. Hacka bitarna ordentligt.
- Hacka löken
- Blanda fiskhacket med crème fraiche, lök, citronsaft, dill och gräslök och smaka eventuellt av med salt och peppar.