Bredbar leverpastej
Ingredienser
2
griskinder utan svål
1
grishjärta
1
grislever
Kryddor per kg smet
50 g
gul lök
17 g
salt
3 g
vitpeppar
1 g
ingefära
0,3 g
kardemumma
- Skölj levern, putsa den och ställ i kylen.
- Putsa kinder och hjärta rena från senor och skär i strimlor som ryms i köttkvarnen.
- Sjud kind- och hjärtstrimlorna i 30 minuter i 80-gradigt vatten. Låt rinna av. Kör bitarna genom köttkvarnens finaste hålskiva medan de är ljumma. Mal sedan ner den kalla levern.
- Blanda ihop alla ingredi enser och kryddorna på hög hastighet i degblandare tills smeten blir gummiaktig men ändå lös i konsistensen.
- Fyll på ren glasburk som steriliserats i 30 minuter i 125 grader varm ugn.
Viktmässigt ska leverns andel vara 30–35 procent av helhel en för rätta smakproportioner.
![Bredbar leverpastej](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A6409.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A6409.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A6409.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A6409.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A6409.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A6409.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A6409.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A6409.jpg 1152w)