Bredbar leverpastej
Max 60 min
Ingredienser
2
griskinder utan svål
1
grishjärta
1
grislever
Kryddor per kg smet
50 g
gul lök
17 g
salt
3 g
vitpeppar
1 g
ingefära
0,3 g
kardemumma
- Skölj levern, putsa den och ställ i kylen.
- Putsa kinder och hjärta rena från senor och skär i strimlor som ryms i köttkvarnen.
- Sjud kind- och hjärtstrimlorna i 30 minuter i 80-gradigt vatten. Låt rinna av. Kör bitarna genom köttkvarnens finaste hålskiva medan de är ljumma. Mal sedan ner den kalla levern.
- Blanda ihop alla ingredienser och kryddorna på hög hastighet i degblandare tills smeten blir gummiaktig men ändå lös i konsistensen.
- Fyll på ren glasburk som steriliserats i 30 minuter i 125 grader varm ugn.
Viktmässigt ska leverns andel vara 30–35 procent av helheten för rätta smakproportioner.