Broccoli- & quinoasallad med broccoliröra
Ingredienser
1 portion
Broccoli-quinoasallad
250 g
broccoli
1 st
färsklök
Några
basilikablad
1 msk
rybsolja (5 gram)
1 dl
kokt quinoa
1–2 st
tomater
Broccoli-basilikaröra
1
näve brockoli
1 näve
basilika
1 skvätt
olivolja
En perfekt lunchlåda gjord på gårdagens överblivna broccoli och quinoa.
- Hacka ner löken i quinoan och tillsätt några droppar olja och stänk vinäger eller citronsaft över.
- Klyfta tomaterna och tillsätt i lådan.
- Klipp ner basilika eller annan ört, ger både smak och utseende till maten. Visste du att genom att öka örtanvändningen kan du obemärkt minska på saltmängden, dessutom ger färska örter den där lilla extra kicken åt maten?
- Broccoliröran: Mixa samman kokt (kall)broccoli, en rejäl bunt basilika och en skvätt olja. Servera som tillbehör, pålägg eller dipp.