Broccolisoppa
Ingredienser
300 g
broccoli
1 bit
purjolök
8 dl
vatten
1–2
grönsaksbuljongtärningar
½ tsk
timjan
½ tsk
dragon
1 msk
vetemjöl eller 100 g smältost
Så gör du
- Snitta upp purjolöken och skölj den mellan alla bladen.
- Skär broccolin och purjon i bitar och lägg dem tillsammans med buljongtärningen i kokande vatten.
- Koka tills broccolin är mjuk. Puréa soppan med en stavmixer.
- Tillsätt smältost eller mjölet som rörts ut i lite vatten. Koka en stund och smaksätt med kryddorna.
- Rosta brödtärningar i torr stekpanna, på medelvärme. Serveras till soppan. Brödtärningar går också bra att rosta i ugnen.
![Broccolisoppa](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_4032.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_4032.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_4032.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_4032.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_4032.jpg 1152w)