Bröd med bärskal
Ingredienser
3 dl
vatten
25 g
färsk jäst
3 msk
vinbärsskal
1 msk
vetekli
1 tsk
salt
1 msk
honung
1 dl
havreflingor
4 dl
vetemjöl
Så gör du
- Det här brödet gjordes på vita vinbär. Koka bären i kastrull med lite vatten i cirka 10 minuter. Sila saften på flaska och använd skal- och fröresterna till bröddegen.
- Bered bröddegen som vanligt, låt jäsa till dubbel storlek.
- Baka ut till semlor och låt dubbeljäsa ytterligare 20 minuter. Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter.
![Bröd med bärskal](/uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_2270web_190412_191449.jpg 768w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_2270web_190412_191449.jpg 576w)