Brödost-lingonpaj
Ingredienser
1 paj
Botten
100 g
smör
1 dl
socker
1
ägg
3 dl
vetemjöl
Fyllning
3 dl
lingon
1 msk
socker
150 g
brödost
2 dl
gräddfil
1
ägg
1 msk
socker
1 tsk
vaniljsocker
Anvisning
- Börja med bottnen. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och mjöl. Tryck ut degen på pajformens botten och kanter.
- Krossa lingonen och tillsätt socker. Skär brödosten i tunna strimlor. Blanda ägget med gräddfilen. Tllsätt socker och vaniljsocker.
- Bred ut lingonkrosset och brödoststrimlorna i pajformen och häll gräddfilsblandningen över.
- Grädda i 175 grader cirka 20 minuter och sedan i 150 grader 10 minuter.
- Låt pajen vila en stund. Den är bäst som ljummen.