Bruschetta med två pålägg
Ingredienser
6–8
skivor bröd som håller på att bli gammalt
3 msk
olivolja
Bondbönsröra
2 dl
blötlagda kokta bondbönor
1
liten vitlöksklyfta
2 msk
citronsaft
½ dl
koriander
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
½ dl
matlagningsyoghurt
Tzatziki på morot & äpple
2 dl
matlagningsyoghurt
1 (100 g)
morot
1
litet äpple eller ½ stort (100g)
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt
Bröd
- Ringla olivolja över brödskivorna och rosta i 200 grader i cirka 5 minuter tills bröden fått fin färg.
- Lägg valfri röra på bröden.
Bondbönsröra
- Kör alla ingredienser i en matberedare till en massa.
- Smaka av med salt och peppar samt kontrollera konsistensen. Tillsätt yoghurt om massan känns för tjock.
Tzatziki
- Skala och ansa moroten och äpplet. Riv grovt.
- Blanda de rivna vegetabilierna med yoghurten. Pressa ner vitlöksklyftan och smaksätt med salt.
![Bruschetta med två pålägg](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_5676.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_5676.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_5676.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_5676.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_5676.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_5676.jpg 1152w)