Brysselkålspajer
Ingredienser
4 portionsformar
4
smördegsbottnar
20 st
brysselkålshuvuden
100 g
blåmögelost
4 tsk
pistagenötter
½
rödlök i ringar
2 dl
gräddmjölk
2
ägg
1 dl
riven stark ost
Salt, peppar
Så gör du
- Tryck ut smördegsplattorna i fyra stycken portionsformar.
- Skär brysselkålen i bitar, smula blåmögelosten och hacka pistagenötterna, lägg i formerna.
- Gör äggstanningen: blanda gräddmjölk, ägg och salta och peppra enligt smak. Häll stanningen över de fyllda pajerna, strö över riven ost och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.
- Serveras med några ringar rödlök på toppen.
![Brysselkålspajer](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/MG_4254.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/MG_4254.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_4254.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2303_crop_center-center_45_line/MG_4254.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_4254.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/MG_4254.jpg 1152w)