Buljong på älgben eller hjortben
Ingredienser
2 kg
älgben eller hjortben
1
morot
En bit
selleri
1
lök
3
vitlöksklyftor
5
kryddpepparkorn
2
lagerblad
Några
persiljekvistar
Vatten
Så gör du
- Rosta benen i 180 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter.
- Skiva lök, vitlök, morot och selleri och låt rosta med benen tills allt fått fin färg, cirka 30 minuter.
- Placera därefter allt i en stor kastrull och häll över vatten så att allt nätt och jämnt täcks. Koka upp.
- Skumma efter behov och låt buljongen sakta koka i 10–12 timmar.
- Låt svalna, avlägsna fett och sila upp i lämpliga glasburkar och frys ner för senare användning.
![Buljong på älgben eller hjortben](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/21_D2A9957.jpg 1200w, /uploads/_2400x3601_crop_center-center_61_line/21_D2A9957.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/21_D2A9957.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/21_D2A9957.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/21_D2A9957.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/21_D2A9957.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/21_D2A9957.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/21_D2A9957.jpg 1152w)