Bullar av bondböna
Ingredienser
Bondbönsbullar
300 g
färdigt blötlagda och kokta bondbönor (se instruktioner på förpackningen)
1
finhackad lök
2
pressade vitlöksklyftor
2 msk
sesamfrön
1 msk
citronsaft
2 msk
ärtmjöl
½ dl
vatten
½ tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
½ tsk
chilipeppar
1 tsk
spiskummin
Yoghurtdressing
2 dl
matlagningsyoghurt
½ dl
koriander
1 msk
honung
2 tsk
citronsaft
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Marinerad morot
2
stora eller 3 små morötter
3 msk
olivolja
2 msk
äppelvinäger
2 msk
apelsinsaft
1 nypa
salt
Bondbönsbullar
- Kör bondbönor i matberedare till en jämn massa. Blanda i alla övriga ingredienser.
- Forma bollar med händerna och grädda i ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter.
Yoghurtdressing
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Servera till bullarna av bondböna.
Marinerad morot
- Skala och ansa morötterna. Hyvla morötterna på längden med en potatisskalare.
- Blanda dressingen och häll på morötterna. Låt stå en stund.