Caesar à la Martha
Ingredienser
6–8 portioner
1–2 krukor
romainesallad
150–300 g
emmentaler
Caesarsås
2 dl
matlagningsyoghurt
1–1 ½ msk
senap, exempelvis Dijon
1–2
viklöksklyftor
2
hårdkokta (10 minuter) ägg
8
ansjovisfiléer
Svartpeppar
Ört-smörkrutonger
4
toastskivor
25 g
smör
½ tsk
gurkmeja
½ dl
finhackade örter, till exempel basilika, oregano
Så gör du
- Tillred såsen genom att köra alla ingredienser i matberedaren. Du kan också använda stavmixer.
- Skär bort kanterna från bröden och skär sedan skivorna i tärningar.
- Hetta upp smör och gurkmeja i en stekpanna och bryn brödtärningarna. Sätt krutongerna i en skål och blanda i de finhackade örterna.
- Skölj salladen och torka den med hushållspapper eller i en salladscentrifug. Riv salladen i ganska stora bitar och tärna osten.
- Bygg upp salladen med såsen och krutongerna i färdiga portioner eller på ett stort fat. Servera genast.