Caesarsallad med grillad broiler
Ingredienser
2 portioner
2
grillade broilerfileér
100 g
gröna bönor
1
rödlök
200 g
roman- eller isbergssallad
Dressing
1
sardellfilé
½ tsk
senap
1
rå äggula
1
pressad vitlöksklyfta
Några stänk
worcestersås
1 msk
pressad citron
½ dl
olivolja
1 krm
svartpeppar
½ dl
fint riven parmesanost
Så gör du
- Börja med dressingen. Hacka sardellerna fint och blanda dem med senap, rå äggula, pressad vitlök, worcestersås och pressad citron. Vispa i olivoljan eller blanda till såsen med mixerstav. Blanda i parmesanosten och smaka av med salt och svartpeppar.
- Förväll bönorna cirka 1 minut i lättsaltat vatten. Skölj därefter i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Skala löken och skär den i fina ringar. Skär salladsbladen mindre. Blanda snabbt ihop sallad, bönor och lök i en stor skål.
- Lägg upp salladsingredienser och broiler på ett serveringsfat och strö till sist över riven parmesanost.
- Servera salladen med hela rostade brödskivor eller krutonger som strös ovanpå salladen. Krutonger lagas av ljust bröd som rostas i stekpanna eller brödrost och skärs i små tärningar.