Ceviche med havtorn
Ingredienser
300 g
abborrfiléer (gädda, braxen, mört eller id fungerar lika bra)
1
rödlök
1 bit
chili, enligt smak och styrka
1 dl
havtornsjuice
1 tsk
råsocker
½ tsk
salt
färska örter, till exempel mynta, persilja, koriander eller citronmeliss
Till servering:
flingsalt
svartpeppar
kallpressad rybsolja
Gör så här:
- Frys fisken före tillagning om du använder en rovfisk, såsom abborre eller gädda.
- Skär fisken i cirka 1 cm stora kuber.
- Strimla löken och hacka chilin smått.
- Blanda juice, salt, socker, lök, chili och örter i en skål. Blanda i fisken. Låt fisken möras i kylskåpet i minst en timme.
- Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Ringla över olja före servering.
![Ceviche med havtorn](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/ceviche-havtorn-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/ceviche-havtorn-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/ceviche-havtorn-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/ceviche-havtorn-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/ceviche-havtorn-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/ceviche-havtorn-w.jpg 1152w)