Charlotte russe
Ingredienser
8–10 portioner
½
rulltårta
Fyllning
1 ½ dl
grädde
250 g
kvarg
2 dl
svarta vinbär
1 knapp dl
socker
5
gelatinblad
3 msk
utspädd vinbärssaft
Buskbär till dekoration
Så gör du
- Skär rulltårtan i skivor. Klä en rund form eller skål med skivorna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa grädden till skum, rör ner kvargen.
- Mixa vinbär och socker. Tillsätt i gräddblandningen.
- Smält gelatinet i saften och rör försiktigt ner i fyllningen. Smaka av.
- Fyll den rulltårtsklädda skålen med svartvinbärsfyllningen. Täck över med plastfilm eller tallrik. Låt stå och stelna i kylskåp i minst fyra timmar innan servering.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och dekorera med exempelvis buskbär.