Charlotte russe
Ingredienser
8–10 portioner
½
rulltårta
Fyllning
1 ½ dl
grädde
250 g
kvarg
2 dl
svarta vinbär
1 knapp dl
socker
5
gelatinblad
3 msk
utspädd vinbärssaft
Buskbär till dekoration
Så gör du
- Skär rulltårtan i skivor. Klä en rund form eller skål med skivorna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa grädden till skum, rör ner kvargen.
- Mixa vinbär och socker. Tillsätt i gräddblandningen.
- Smält gelatinet i saften och rör försiktigt ner i fyllningen. Smaka av.
- Fyll den rulltårtsklädda skålen med svartvinbärsfyllningen. Täck över med plastfilm eller tallrik. Låt stå och stelna i kylskåp i minst fyra timmar innan servering.
- Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och dekorera med exempelvis buskbär.
![Charlotte russe](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_7623_190412_191458.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_7623_190412_191458.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_7623_190412_191458.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_7623_190412_191458.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_7623_190412_191458.jpg 1152w)