Cheesecake med havtornsspegel
Över 60 min
Ingredienser
15 st
digestivekex
75 g
smör
3
ägg
1 1/2 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
350 g
philadelphiaost
2 dl
vispgrädde
Havtornsspegel
2 dl
havtornssaft
1/2 dl
socker
3 st
gelatinblad
Så gör du:
- Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en springform.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke. Vispa ner färskosten tills det blir klumpfritt.
- Vispa grädden löst och vänd ner i ostblandningen.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd också ner det försiktigt i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och ställ in i frysen minst 12 timmar.
Havtornsspegel
- 1–1,5 timmar före servering: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Värm havtornssaften och sockret, krama ur gelatinbladen och blanda med i den varma saften.
- Ta ut kakan ur frysen och häll havtornsspegeln över kakan.
- Ställ in i kylen tills havtornsspegeln har stelnat. Ta kakan ur formen och servera.