Choklad-gräddpaj

Ingredienser
16 portioner
Botten
Fyllning
Topping
Botten
- Rör ihop mjöl, kakaopulver, socker och salt. Nyp i smöret så att en smulig massa formas, och tillsätt sist kallt vatten för att binda ihop degen. Täck degen och ställ i kylen minst 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform (24 cm diameter) och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen på 225 grader cirka 20 minuter.
Fyllning
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, och rör i kakaopulvret. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd i smörblandningen tillsammans med gräddet.
- Sänk ugnstemperaturen till 160 grader. Häll fyllningen i pajformen och grädda cirka 45 minuter tills fyllningen är fast, men fortfarande kladdig i mitten. Kyl pajen kylskåpskall.
Topping
- Täck den kalla pajen med grädde och dekorera med choklad
