Chokladfudge med bär och nötter
Ingredienser
En ugnsform
400 g
mörk choklad med ca 50 % kakao
25 g
smör
1 burk
kondenserad mjölk (397 g)
2 dl
nötter eller mandlar
2 dl
torkade inhemska bär (t.ex. frystorkade hallon och blåbär)
Ev. 2 dl
speltpuffar
Dekoration
1 dl
torkade bär, t.ex hallon eller blåbär
- Klä en form med bakplåtspapper. Bryt chokladen i bitar i en metallskål. Tillsätt smör och kondenserad mjölk.
- Koka upp vatten i botten på en kastrull och placera skålen ovanpå och sänk värmen. Smält chokladmassan och rör om. Stäng av spisplattan när chokladen och smöret är smält. Lyft skålen från kastrullen med en pannlapp och var försiktig så att du inte bränner dig på ångan från kastrullen.
- Rör ner nötter och bär (stora bär som frystorkade hallon kan delas så att det inte blir så stora bitar). Bred ut smeten i formen och tryck ner torkade bär på ytan som dekoration.
- Låt svalna och sätt in formen i kyl för att stelna. När fudgen stelnat kan den skäras i bitar med kniv. Förvara fudgen i en glas- eller plåtburk i kylskåp.
En stor sats chokladfudge med knapriga nötter och syrliga bär som görs över vattenbad. Tillsätt speltpuffar för mera krisp.