Chokladkaka med lingon
Ingredienser
175 g
smör
3
ägg
3 dl
råsocker
1 dl
kakao
2 dl
vetemjöl
1 krm
salt
1 ½ dl
lingon
Så gör du
- Smält smöret. Smörj och bröa en springform, cirka 24 cm i diametern.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i en skål mjöl, salt och kakao. Vänd ner mjölblandningen och smöret i äggpöset. Häll smeten i kakformen och strö lingonen på.
- Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 i minuter. Låt kakan svalna innan den serveras med vaniljsås eller glass.
![Chokladkaka med lingon](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/9_1D2A6124.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/9_1D2A6124.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/9_1D2A6124.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/9_1D2A6124.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/9_1D2A6124.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/9_1D2A6124.jpg 1152w)