Chokladkaka med rödbeta
Ingredienser
Ca 12 bitar
150 g
smör
150 g
rödbetor
3
ägg
2 dl
råsocker/farinsocker
1 dl
speltmjöl
1 dl
vetemjöl
1 dl
kakaopulver
1 tsk
bakpulver
1 krm
salt
Glasyr
150 g
naturell färskost
1 dl
florsocker
1/2 msk
citronsaft
Så gör du
- Smält smöret i en kastrull.
- Skala och riv rödbetorna fint.
- Blanda torra ingredienser i en skål.
- Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt.
- Rör ner torra ingredienser, smör och rödbeta i smeten.
- Bred ut smeten i en smord form eller i en form med bakplåtspapper.
- Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är genomgräddad. Testa genom att sticka ner en cocktailpinne/kniv i mitten på kakan. Om pinnen är torr är kakan färdiggräddad. Låt kakan svalna.
- Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred ut den på den avsvalnade kakan.
Barnen kan göra alla moment i receptet, de kan också öva på att skala rödbetan. Men rödbetan är hård i konsistensen så hjälp från vuxen med att riva den kan behövas.