Chokladkaka med zucchini
Ingredienser
Botten
2 dl
speltmjöl
1 dl
ärtmjöl
1 dl
hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
1 ½ dl
socker
100 g
mörk choklad
½ dl
kakaopulver
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
100 g
smält smör (använd margarin för vegansk kaka)
½ dl
olja
¾ dl
havremjölk
3 dl
finriven zucchini
Glasyr
100 g
mörk choklad
2 msk
olja
Så gör du
- Skär chokladen i små bitar.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Rör ner zucchini, olja, det smälta margarinet/smöret och mjölken.
- Häll i en smord form (24 cm i diameter). Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna.
- Smält chokladen till glasyren försiktigt över vattenbad. Blanda i oljan. Bred över kakan. Låt kakan stå i kylskåp ett par timmar eller till nästa dag.