Chokladmousse med hjortronkräm
Ingredienser
70 g
mörk choklad + 10 g (Rejäl handel)
1 msk
florsocker
1 ½ msk
starkt kaffe
1
äggula
1 dl
vispgrädde
Hjortronkräm
1 ½ dl
hjortron
½ dl
socker
Vaniljglass och citronmeliss till servering
Så gör du
- Smält den större mängden choklad i vattenbad, hacka den mindre mängden fint.
- Ta skålen från vattenbadet och tillsätt florsocker, kaffe och äggula. Rör om ordentligt och låt krämen svalna.
- Vispa grädden och blanda den samt chokladkrosset i chokladkrämen. Låt kallna i kylen tills den är så fast att den kan spritsas, minst 3 timmar.
- Gör hjortronkrämen. Koka upp hjortronen och rör i sockret. Låt småputtra cirka 5 minuter. Mixa till en kräm och passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.
- Spritsa moussen i en krans på kalla tallrikar. Fyll chokladkransen med hjortronkrämen och garnera med citronmeliss.