Chokladmoussetårta
Ingredienser
Mandelbotten
300 g
riven mandelmassa
3
ägg
50 g
smör
1 msk
potatismjöl
1 krm
bakpulver
Chokladmousse
225 g
blockchoklad med apelsinsmak
3 dl
vispgrädde
1 msk
konjak eller punsch
Så gör du
- Blanda mandelmassa och ägg och arbeta in smör, potatismjöl och bakpulver. Lägg smeten i en bakplåtspappersbeklädd form med löstagbar kant, 25 cm i diameter, och grädda 25 minuter i 175 grader.
- Lossa kakan och låt den svalna, lägg den sedan tillbaka i formen, beklädd med ett nytt papper som går en bit upp på kanten.
- Smält 175 g av chokladen med 1 dl av grädden. Låt svalna, men inte stelna. Vispa den resterande grädden, men inte för hårt, och rör försiktigt ner chokladen. Smaksätt.
- Bred moussen på bottnen och jämna ut ytan. Riv och strö över resten av chokladen. Packa in i en tät fryspåse.
- Ta fram och temperera cirka 45 minuter före serveringen, dekorera med frukt.