Chokladrulltårta
Ingredienser
20 bitar
4
ägg
1 dl
råsocker
¾ dl
potatismjöl
2 msk
vetemjöl eller spelt
½ dl
mörk kakao
1 ½ tsk
kokosflingor
2 tsk
bakpulver
Fyllning
250 g
kvark
1 burk
persikohalvor i egen saft
1 ½ msk
socker
2 tsk
vaniljsocker
Så gör du
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggskummet. Rör försiktigt om med träslev.
- Bred ut på bakplåtspapperbeklädd ugnsplåt. Grädda i 225 grader i cirka 6–7 minuter.
- Strö socker på ett bakplåtspapper. Slå den färdiga kakbottnen på och lossa försiktigt pappret.
- Purea persikorna och blanda med kvarken och sockret. Bred ut fyllningen på den avsvalnade bottnen och rulla ihop till en rulltårta. Förvara kallt och skär i 20 bitar.