Citronpannacotta med yoghurt
Ingredienser
Cirka 8 portioner
2 ½ dl
grädde
2 ½ dl
socker
1 tsk
äkta vaniljsocker
1
ekologisk citron, skalet och saften
4
gelatinblad
5 dl
turkisk yoghurt
Så gör du
- Värm grädde och blanda i socker. Rör om tills sockret smält.
- Skala och pressa saften ur en citron.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i cirka 5 minuter och låt dem försiktigt rinna ner i grädden. Rör om så att gelatinen smälter. Rör i vaniljsockret.
- Blanda yoghurten försiktigt med gräddblandningen till en jämn smet. Häll i formar. Låt stå över natten eller i minst 4 timmar i kylen.
- Dra försiktigt med en kniv runt pannacottan för att stjälpa upp den på tallrikar. Det hjälper även att blötlägga en handduk i hett vatten och lägga den utanpå formen för att pannacottan lättare ska släppa. Dekorera med små påskägg eller bär.