Cocktailpotatis "sour cream and onion"
Ingredienser
10-12
potatisar
1/2 dl
rybsolja
3/4 tsk
lökpulver
1 tsk
salt
1 tsk
finhackad färsk rosmarin eller 2 krm torkad
Garnering
1 brk
smetana eller créme fraîche
gräslök och rödlök, finhackad
Så gör du
- Skölj och halvera potatisen på längden eller skär den i tjocka skivor om den är stor.
- Blanda potatisen med olja och kryddor.
- Stek i 225 grader i cirka 25 minuter eller tills potatiser känns mjuk. Låt svalna.
- Garnera potatisen med en klick smetana, strö över gräslök och rödlök.
Barnen kan skölja och skära potatis. Om potatisarna är stora kan de skivas i centimetertjocka skivor. Blanda potatis med olja och kryddor på en plåt. När potatisen svalnat kan den serveras med garnering och ätas med händerna.