Consommésoppa med libbsticka
Ingredienser
4 portioner
2 l
hemkokt köttbuljong
Salt
2 msk
färsk libbsticka
Klarning:
2 äggvitor
Garnityr
Morot skuren i smala stavar
Purjolök eller vårlök
Libbsticka för dekoration
Så gör du
- Sila av buljongen, gärna genom en sil (chinois) och silduk. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Reducera soppan i cirka 30–40 minuter för en intensivare smak och smaka av med salt och peppar.
- Lägg libbsticka i spadet.
- Klarning av soppan: Vispa ihop två äggvitor till fluffigt skum. Tillsätt äggviteskummet i buljongen under omrörning. Koka upp buljongen och låt sjuda några minuter. Stäng av plattan och låt buljongen stå i cirka 20–30 minuter med äggviteskummet.
- Lyft försiktigt upp äggvitan med en hålslev och sila av buljongen igen genom en sil och våt silduk. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Om soppan ännu inte är klar kan proceduren upprepas. Smaka av soppan med salt och svartpeppar tills du är nöjd med smaken.
- Lägg upp finskurna grönsaker på en tallrik och häll över den varma soppan.
![Consommésoppa med libbsticka](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0337.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A0337.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0337.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0337.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0337.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0337.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0337.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0337.jpg 1152w)