Couscous med smak från Marocko
Ingredienser
1
paprika
1
rödlök
1
liten zucchini
1 dl
mandlar
3 dl
couscous
4 ½ dl
vatten
½
ekogrönsaksbuljongtärning
½ tsk
gurkmeja
2 msk
god olja (exempelvis oliv- eller kallpressad rypsolja)
½ dl
persilja
½ dl
mynta
Marinad
2 msk
olja
2 msk
citronsaft
1 tsk
mald koriander
1 tsk
mald spiskummin
½ tsk
mald kanel
2
pressade vitlökslyftor
½ tsk
salt
Marinad
- Blanda olja, citronsaft, koriander, spiskummin, kanel, vitlök och salt till en marinad.
Couscous med grönsaker
- Ansa och skär grönsakerna i bitar. Blanda grönsakerna med marinaden och rosta i 225 grader i cirka 25 minuter.
- Rosta mandlarna i torr stekpanna tills det fått färg.
- Koka upp vattnet och blanda ner buljongtärningen och gurkmejan. Rör ner couscousen och låt stå i 5 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen).
- Rör om couscousen med gaffel så den inte är klumpig och blanda ner valfri god olja.
- Hacka persilja och mynta grovt. Blanda samman rostade grönsaker, couscous, örter och mandlar. Servera som lätt lunch eller till grillat kött eller grillad fisk.