Crème Ninon
Ingredienser
4–6 portioner
500 g
djupfrysta ärter
1
gul lök
7 dl
vatten
1–2
grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl
matlagningsgrädde (välj havregrädde för en vegansk soppa)
½–1 tsk
sambal oelek (chilipasta)
1
lime eller citron, rivet skal och saft
Så gör du
- Skala och hacka löken.
- Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i de frysta ärterna och löken. Låt det koka under lock cirka 5 minuter.
- Mixa soppan i omgångar i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädde, sambal oelek, limeskal- och saft. Låt det få ett uppkok.
![Crème Ninon](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/artsoppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/artsoppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/artsoppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/artsoppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/artsoppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/artsoppa.jpg 1152w)