Dadel- & fikonbollar
Ingredienser
Cirka 25–30 bollar
200 g
torkade fikon
200 g
torkade dadlar
200 g
valnötter
100
torkade tranbär
1 msk
nyponskalsmjöl
1 cm
riven färsk ingefära
1
pressad lime eller citron (ekologisk)
½
lime eller citron, skalet
Kokosflingor och riven mörk choklad till garnering
Så gör du
- Skölj de torkade frukterna och blötlägg i cirka en halv timme.
- Tvätta citrusfrukten och riv skalet. Riv ingefäran fint.
- Mixa alla ingredienser i en matberedare. Pressa över lime eller citronsaften. Forma massan till små bollar och rulla dem i riven mörk choklad eller kokosflingor.
![Dadel- & fikonbollar](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_4346.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_4346.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_4346.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_4346.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_4346.jpg 1152w)