Dillstuvad potatis med gravad lax
Ingredienser
12–14
medelstora fasta potatisar
Gravad lax
Citron och ärter vid servering
Dillstuvning
2 msk
vetemjöl
2 msk
smör eller flytande margarin
4 dl
mjölk
1 dl
grädde (valfritt)
1 dl
hackad dill
Salt, vitpeppar
Så gör du
- Koka potatis. Skala dem innan eller efter kokningen. Låt svalna, och tärna eller skär dem därefter i grova skivor.
- Laga stuvningen under tiden du kokar potatisen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör ut det i smöret. Tillsätt mjölken under omrörning och låt koka några minuter. Tillsätt eventuellt en skvätt grädde.
- Smaka av stuvningen med salt och peppar och tillsätt dillen.
- Vänd i potatisen (låt dem bli varma om de varit kalla innan).
- Servera gärna den dillstuvade potatisen tillsammans med gravad lax och citron.