Dubbelmarinerad grisfilé
Ingredienser
1 kg
gris innerfilé
1 dl
rybsolja
2 msk
vinäger
1 krm
svartpeppar
1 dl
finklippta örter (oregano, timjan, salvia)
Marinad 2
1
lime, saften
1 liten bit
riven ingefära
1 tsk
salt
1 tsk
farinsocker
3–4
pressade vitlöksklyftor
1 dl
olja (rybs eller oliv)
1 dl
finklippta örter (timjan, salvia)
Så gör du
- Blanda samman ingredienserna till marinaden.
- Putsa filén och placera i en djup skål. Slå på marinaden. Ställ kallt i 4–5 timmar.
- Ta fram köttet och låt stå i rumstemperatur i cirka 1 timme. Stek i 175 graders ugnsvärme tills stekmätaren visar 70 grader. Gör under tiden den andra marinaden.
- Placera den stekta, något avsvalnade filéen i marinaden. Låt stå och dra i cirka 4–5 timmar eller om möjligt över natten.
- Skär upp i tunna skivor och servera på salladsbädd. Passar bra som bufférätt.
- I det här receptet använder vi kokta rågpärlor som botten i salladen. Servera med en yoghurtsås (mixa ihop turkisk yoghurt, sambal olek, riven gurka, limesaft + skal och lite skivade oliver).