Emmerotto med kantareller
Över 60 min
Ingredienser
4 portioner
Ingredienser
3 dl
emmergryn
4 dl
svamp
1
vitlöksklyfta
1
schalottenlök
1 l
vegetarisk buljong
1 rejäl klick
smör
persilja
3 msk
citronsaft
1 dl
riven emmentalerost
Gör så här
- Låt emmergrynen stå i kallt vatten över natten, alternativt förkoka emmergrynen med salt i en liter vatten. Koka upp och låt stå i 10 minuter, slå sedan av vattnet.
- Skala löken och finhacka.
- Hetta upp smör i en traktörpanna eller stor gryta. Fräs löken utan att den får färg. Slå i de avrunna emmergrynen och låt puttra en stund under ständig omrörning. Späd på med varm buljong lite i taget. Låt därefter grynen koka tills de är mjuka, cirka ½ timme.
- Tillsätt citronsaften.
- Putsa kantarellerna och fräs tills vätskan avdunstar. Bryn smör i panna och stek kantarellerna i en stekpanna tills de får en brynt yta. Tillsätt svampen i de nästan mjuka emmergrynen. Låt småkoka under omrörning. Smaka av med örter och emmentalerost.