Enbärsbräserad and
Ingredienser
4 portioner
4
andfiléer
Salt och vitpeppar
3 msk
smör
1 stor
morot
½
purjolök
¼
selleri
1
lagerblad
15
enbär
10
vitpepparkorn
2 dl
vitt vin
8 dl
kalvbuljong
1 dl
grädde
1 ½ msk
smör
1 ½ msk
vetemjöl
Så gör du
- Skala och tvätta rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Tvätta purjolöken mellan bladen och skär den i strimlor.
- Putsa, salta och peppra andfiléerna.
- Värm smöret i en gryta och bryn filéerna tillsammans med morot, selleri, purjolök, smulat lagerblad, hela enbär och hela vitpepparkorn. Späd med vitt vin och buljong. Bräsera cirka 20–25 minuter.
- Tag upp filéerna och håll dem varma.
- Sila skyn/såsen. Fräs samman smör och vetemjöl, späd med den silade såsen och koka till passlig konsistens. Avsluta såsen med grädde, salt och peppar.
- Tranchera fågeln, nappera med sås. Servera med exempelvis tranbärsgelé