Falska sardiner
Ingredienser
½ kg
strömming
Smör
5 msk
tomatpuré
2 dl
rybsolja
4 msk
ättika
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
Så gör du
- Rensa och skölj snabbt strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar.
- Smörj en ugnssäker form och rada i strömmingen.
- Blanda samman övriga ingredienser och häll över.
- Täck formen med lock eller folie och grädda i 225 grader varm ugn i cirka 20 minuter.
- Servera sardinerna kalla med bröd och/eller kokt potatis.
![Falska sardiner](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/senapsstromming.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1152w)