Färggrann höstsallad
Ingredienser
4–6 portioner
300 g
sallad (ekblad, frisée, issallat)
300 g
rotsaker (morot, palsternacka, rödbeta)
½
rödlök
2
äpplen eller päron
3
plommon
1 dl
tranbär
1
blekselleristjälk
½ l
kantarell
100 g
lagrad ost (emmenthal)
Hallonvinägrett
2 msk
rybsolja
2 tsk
vatten
1 tsk
hallonvinäger
Salt & peppar
Så gör du
- Skölj och ansa grönsaker och frukt. Torka sallatsbladen och klyfta samt kärna ur frukten.
- Ta fram ett stort salladsfat och fördela samtliga ingredienser vackert på fatet.
- Skär osten i små kuber och tillsätt.
- Fräs kantarellerna i lite smör, tillsätt i salladen.
- Blanda samman vinägretten och droppa över salladen. Servera med ett gott örtbröd.