Färggrann kycklingwok
Ingredienser
2
kycklingfiléer
2 msk
olja för stekning
1 bit
purjolök eller 2 färsklökar
1
vitlöksklyfta
1
morot
½
palsternacka
½
huvud kinakål
100 g
färska eller djupfrysta bönor
1 msk
sojasås
½
hönsbuljongtärning eller 1 msk kycklingfond
½ dl
vatten
1 tsk
socker eller honung
1
vitlöksklyfta
½ bit (stor som en tumme)
färsk ingefära eller 1 tsk torkad
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Så gör du
- Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Sätt dem i en skål och tvätta skärbrädet och kniven ordentligt.
- Skala vitlöken och pressa den i en vitlökspress eller skär den i små bitar med en kniv.
- Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn.
- Snitta upp purjolöken och skölj den mellan alla bladen. Skär purjolök eller färsklök i tunna strimlor.
- Värm upp 1 msk olja i en wokpanna eller en djup stekpanna.
- Stek kycklingstrimlorna cirka 2 minuter tills de är ljusbruna. Lyft upp bitarna på en tallrik.
- Häll 1 msk olja i pannan. Stek lök, vitlök, ingefära, morot och palsternacka en stund.
- Tillsätt kinakålen och kycklingen och blanda om. Använd gärna två trägafflar.
- Häll i soja, kycklingfond eller hönsbuljongtärning, honung, vatten, salt och svartpeppar. Rör om ordentligt.
- Servera kycklingwoken med kokt ris eller äggnudlar.