Fingermat med rom
Ingredienser
200 g
rom av gädda, sik, nors eller gärs
150 g
benfri rökt fisk, till exempel sik, braxen
1 liten
rödlök
1
vitlöksklyfta
3 msk
citronsaft
2 skivor
vitt bröd, kanterna bortskurna
0,75 dl
olivolja
1/3 tsk
fint havssalt
0,5 dl
crème fraiche
Så gör du
- Skala och hacka löken så fint du kan.
- Ta bort alla ben ur fiskköttet.
- Lägg alla ingredienser, utom 50 gram av rommen, i en skål och mixa till en smet.
- Kontrollera smaken, beroende på hur salt rommen och den rökta fisken är, tillsätt mera salt vid behov.
- Tillsätt resten av rommen efter mixningen. Blandningen ska ha en fast konsistens, men ändå vara rinnande. Tillsätt vid behov olja för att få den tunnare.
- Låt stå i kylskåp i ett par timmar. Servera med bröd skuret i stavar eller på skivor av valfritt bröd.