Fingermat med rom
Ingredienser
200 g
rom av gädda, sik, nors eller gärs
150 g
benfri rökt fisk, till exempel sik, braxen
1 liten
rödlök
1
vitlöksklyfta
3 msk
citronsaft
2 skivor
vitt bröd, kanterna bortskurna
0,75 dl
olivolja
1/3 tsk
fint havssalt
0,5 dl
crème fraiche
Så gör du
- Skala och hacka löken så fint du kan.
- Ta bort alla ben ur fiskköttet.
- Lägg alla ingredienser, utom 50 gram av rommen, i en skål och mixa till en smet.
- Kontrollera smaken, beroende på hur salt rommen och den rökta fisken är, tillsätt mera salt vid behov.
- Tillsätt resten av rommen efter mixningen. Blandningen ska ha en fast konsistens, men ändå vara rinnande. Tillsätt vid behov olja för att få den tunnare.
- Låt stå i kylskåp i ett par timmar. Servera med bröd skuret i stavar eller på skivor av valfritt bröd.
![Fingermat med rom](/uploads/_1200x1792_crop_center-center_82_line/53549-DSC_0319.jpeg 1200w, /uploads/_2400x3585_crop_center-center_61_line/53549-DSC_0319.jpeg 2400w, /uploads/_992x1481_crop_center-center_82_line/53549-DSC_0319.jpeg 992w, /uploads/_1984x2963_crop_center-center_61_line/53549-DSC_0319.jpeg 1984w, /uploads/_768x1147_crop_center-center_60_line/53549-DSC_0319.jpeg 768w, /uploads/_1536x2294_crop_center-center_45_line/53549-DSC_0319.jpeg 1536w, /uploads/_576x860_crop_center-center_60_line/53549-DSC_0319.jpeg 576w, /uploads/_1152x1720_crop_center-center_45_line/53549-DSC_0319.jpeg 1152w)