Finklimp ur Marthas kokbok
Ingredienser
8 portioner
50 g
smör
1 ½ dl
mjöl
5 dl
mjölk
2 tsk
socker
1
ägg
10
mandlar
(Bittermandelessens)
Så gör du
- Fräs smör och mjöl tillsammans, späd på mjölken och låt smeten koka under omrörning i cirka 10 minuter.
- Tillsätt ägget och sockret under kraftig vispning och låt smeten sjuda tills den tjocknat. Tillsätt eventuellt några droppar bittermandelessens. Avsmaka.
- Häll klimpen på serveringsfat och strö över den grovt hackade, oskållade mandeln.
Servera med saftsoppa.
![Finklimp ur Marthas kokbok](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_7340_190412_191458.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_7340_190412_191458.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_7340_190412_191458.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_7340_190412_191458.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_7340_190412_191458.jpg 1152w)