Fiskburgare
Ingredienser
4 portioner
400 g
fiskfilé (4 st)
Rågmjöl
Salt, peppar
1
paprika
150 g
bönor
1–2
morötter
½
zucchini
1
rödlök
Örtsalt
6 skivor
rostbröd med fullkorn
2 dl
grynost
Dill
Så gör du
- Tvätta alla grönsaker och skala moroten. Skär allt i tunna stavar, tag ut tunna bitar av moroten med hjälp av potatisskalaren.
- Blanda rågmjöl med salt och peppar (cirka 1 dl + 1 tsk salt och 1–2 krm peppar). Vänd fiskfiléerna i mjölet.
- Värm en stekpanna med lite matfett, när fettet slutat bubbla, lägg i fisken och stek den 1–3 minuter på vardera sida. Lägg den åt sidan.
- Värm lite olja i pannan och fräs eller woka grönsakerna (utan att de tar färg) så att de har lite tuggmotstånd kvar. Krydda med örtsalt.
- Rosta brödskivorna och blanda grynost med klippt dill.
- Lägg upp på fyra tallrikar en rostad brödskiva, fiskfilé, grönsaker, klicka på av dill, grynost och lägg en halv brödskiva på som lock