Fiskburgare med strömmingsflundror
Ingredienser
4 portioner
1
hamburgarsemla per person
Strömmingsflundror
½ kg
strömmingsfilé
Cirka 1 tsk
salt
1 dl
rågmjöl eller skorpmjöl
Dill, persilja
Margarin till stekning
Sås
1 dl
lättmajonnäs
1 dl
gräddfil
2 msk
citronsaft
1 msk
finskuren salladslök
1 msk
finklippt dill
½
pressad vitlöksklyfta
Så gör du
- Gnid in strömmingsfilén med salt. Strö persilja och dill på insidan av strömmingsfilén. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl och stek dem vackert bruna på båda sidorna.
- Blanda kryddorna i gräddfilsmajonnäs.
- Lägg de nystekta biffarna i hamburgerbröd tillsammans med sallad, gurka och tomat. Klicka några matskedar majonnäs på strömmingsflundran och lägg den andra brödhalvan på.