Fiskfärsbiffar med marinerad rödlök
Ingredienser
200 g
gäddfilé
200 g
forellfilé
½ dl
skorpmjöl
1 ½ dl
grädde
1
ägg
1 dl
finklippt gräslök
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
Smör till stekning
Salladsblad
Gräddfilssås, smaksätt med valfria kryddor eller örter
Marinerad rödlök
1
rödlök
¼ dl
äppel-, vitvins- eller rödvinsvinäger
1 msk
socker
¼ tsk
salt
¼ dl
vatten, eller så mycket att löken täcks
Så gör du
- Blanda grädde och skorpmjöl i en skål.
- Skär fiskfilén i bitar. Kör fisk, salt och peppar till en massa i matberedare.
- Blanda fiskmassan med ströbrödet och blanda i ett ägg och den finklippta gräslöken.
- Skölj händerna med vatten och forma åtta biffar. Stek biffarna i smör i cirka 4 minuter per sida.
- Servera fiskfärsbiffarna i sallatsblad med gräddfilssås och marinerad rödlök.
Marinerad rödlök
- Skala och hacka löken eller skär i tunna skivor.
- Lägg i en skål och blanda ner de övriga ingredienserna. Rör om så att socker och salt löser sig. Låt stå minst en timme.