Fiskfilé i ugnen med gremoulata
Ingredienser
500 g
fiskfilé
2
vitlöksklyftor
1 kruka
persilja
1
citron
1 ask
körsbärstomater
Kokt potatis till servering
Så gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grönt mos: Skala och koka mos av potatisen. Rör ner en påse djupfryst spenat i moset och smaka av.
- Gremoulata: Skala vitlöksklyftorna, grovhacka dem och persiljan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda ihop alla ingredienserna.
- Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen 10–12 minuter.
- Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar, krydda med salt och peppar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda dem med tomaterna. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen.
- Servera fisken med gremoulata, tomatsallad och potatis.